Brug den rigtige herreskjorte til formålet – Find typen her

Leder du efter en skjorte til enten fritid, fest eller måske jobbet? Hvis man er mand i Danmark, så kan man sjældent komme udenom, at skulle bruge en skjorte til stort set enhver lejlighed. Den flotte skjorte er heldigvis ikke kun beregnet til business, for skjorten er det perfekte stykke tøj til stranden, cafeen, skolen eller andet, hvis du gerne vil være afslappet og samtidig udstråle stil.

Brug den rigtige herreskjorte til formålet, hvor du kan finde tips til at vælge den typen af skjorte, der passer til de forskellige lejligheder lige her.

Flippen på skjorten?

Flippen eller kraven på skjorten er ofte det udslagsgivende for formålet til, hvad du skal bruge skjorten til. Flippen er nemlig enten formel eller afslappet. Slå-om-flip som også kaldes turn-down collar, er den formelle men diskrette krave. Du finder denne type med forskellige afstande fra spidserne på kraven, hvor den skræddersyede skjorte bliver tilpasset længden af halsen.

Til det helt formelle brug i elegant stil med f.eks. slips, er Windsor som også kaldes cut-away flip, det oplagte valg der dog også sagtens kan bruges uden slips. Ingen slips er blevet moderne, nu selv vores ministre i Danmark er blevet så moderne, at de ikke skal udstråle autoritet og stil med slips i deres embede.

Button-down flip hvor spidserne er fastgjort med knapper, her får du et sporty og uformelt look. Disse bruges både til business og det casual look, hvor nogle af de lækre brands med denne type, finder du ved Eton, Ralph Lauren og lignede fede mærker indenfor herreskjorter, som du kan se mere af lige her.

Manchetter?

Manchetter var engang synonym med folk der brugte skjorter i forretningsøjemed, hvor manchetten udstråle stil, klasse og økonomisk overskud. I dag bliver manchetter brugt på forskellige måder, hvor du finder enkeltmachetten eller dobbeltmanchetter.

Dobbeltmanchetten bruges til det fine og elegante brug, hvor smoking eller habit påkræves. Denne type kræver manchetknapper, hvor enkeltmanchetten der er til det mere uformelle brug, knappes med en eller to knapper.

Slips?

Slipset er på retræten til de fleste forskellige lejligheder i dagens Danmark, men det er dog den flotte tilføjelse til skjorten ved de fleste business og festlige lejligheder.

Der findes ingen faste regler for skjorter og slips, udover, at det selvfølgelig skal være stilfuldt i kombination af slipset og skjorten. Ofte er slipset brugt i sammenhæng med habitten, hvor det samme farve i skjorte og slips med nuance forskel, er brugt af mange. En fast regel er dog, at slipset ikke skal løbe med alt opmærksomhed, men derimod være afdæmpet og diskret, men kan give den gode farve f.eks. til den hvide skjorte og mørke habit.

Farven på skjorten?

Farven er selvfølgelig det afgørende for den korrekte skjorte til enhver lejlighed, hvad end den skal sammensættes med et slips til fint brug, eller det er en afslappende korte sommerskjorte.

Den hvide skjorte bruges ofte til habitten, hvor den kan kombineres med alle slips og til enhver lejlighed. En hvid skjorte er dog sjældent egnet til det casual brug, med mindre, du har den rette kulør på kroppen.

Den lyseblå skjorte derimod, er velegnet både til casual, forretning og fest brug. For om nogen, er lige præcist denne skjorte, farven der klæder de fleste mænd hvad end bygning, kulør eller sammensætning de bruger. Her vil skjorten nemlig gå sig godt med et par cowboybukser eller habitten.

En stribet skjorte kan skabe det alternative look til de ensfarvet skjorter, men det er dog sjældent, at den går godt til habitten og slipset. Stribet skjorter og slips ser ofte forkert ud, og er nok mere velegnet til brug uden habit, f.eks. på arbejdet hvor slips og habit ikke er påkrævet, men dog en anstændig stil som en skjorte vil give, er velset. Stribet vil også gå godt til et par afslappet bukser i hverdagen, hvis din kulør vel og mærke kan bære det.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *