Hvilket tøj får folk på i kisten?

Når en af de nærme omkring en går bort, så er der mange praktiske ting som skal ordnes. Det kan altid være en fordel, at få en bedemand til at hjælpe med det meste. Bedemanden kan f.eks. hjælpe med kisten, ceremonien osv.

Hvilket tøj får folk på i kisten?

Det er valgfri hvad tøj folk får på i kisten, men mange bruger lang tid på netop dette.
Hvis en herre skal begraves, så er det ofte et jakkesæt personen får på i kisten. Ofte får den afdøde et fint sæt tøj på, eller noget tøj som den afdøde har været glad for.
Mænd bliver som sagt ofte begravet i jakkesæt, men nogle mænd får også andet tøj på i kisten. Hvis den afdøde f.eks. har været glad for jagt, så kan den afdøde eventuelt få jagt tøj på kisten. På denne måde, kan man sende den afdøde videre med de gode minder. Ofte bliver den afdøde iklædt tøjet, når bedemanden ankommer. Andre gange ønsker de pårørende at være med til dette. Der er ingen regler ang. hvad tøj folk får på i kisten.

Det samme gælder hvis den afdøde er en kvinde. Kvinder kan også få det tøj på i kisten, som personen har brugt meget. Mange kvinder får også et finere sæt tøj på, samt evt. en buket i hånden.

Der er altså ikke bestemte regler ang. tøj på den afdøde, man bestemmer selv tøjet til den sidste rejse. Mange pårørende vælger tøjet, inden at bedemanden ankommer. Bedemanden vil dog være behjælpelig med det meste derudover.

Så hvis en af dine nærmeste går bort, så tænk at den afdøde skal have en pæn og mindeværdig sidste rejse. På den måde kan man hurtigt finde, det tøj som den afdøde sikkert selv ville vælge.

Find mere hjælp til begravelse her:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *