Klæd dig på til lejligheden

For rigtig mange i dag er tøj mere en måde at udtrykke sig på end en funktionel størrelse. Dette har altid været tilfældet, men er blevet endnu mere eksplicit i et samfund, hvor ens tøjvalg ikke på samme måde har konsekvenser for ens gøren.

Dette har dog også betydet, at de klassiske dyder er under opbrud. Det er ikke længere på samme måde påkrævet, at man har bestemt tøj til bestemte lejligheder. Det er selvfølgelig godt på nogle punkter, men det er på en eller anden måde også ærgerligt, at man ikke længere tager de uskrevne regler i forhold til sit tøj alvorligt, når man for eksempel skal til forskellige højtider. Derfor vil det der følger fokusere på, at man stadig skal klæde sig til lejligheden, hvornår det er vigtigt, og hvad man skal tage på.

Begravelsen

Begravelsen er en af de mest traditionsrige dage, vi har. Det er derfor ærgerligt, at folk begynder at tage lettere på påklædningen hertil. Medmindre de pårørende har sagt noget andet, klæder man sig selvfølgelig i sort og afdæmpet tøj, der viser den afdøde respekt og sorg.

Sørg desuden for at du ikke møder op til brylluppet usoigneret og barberet. Det kan godt være langt, hipsterskæg er passende på Nørrebro, men det hører ingen steder hjemme til en begravelse. Du behøver selvfølgelig ikke at barbere det hele, men det er en god idé lige at trimme det til. Tag derfor din skægtrimmer ud af skabet og giv dig selv en god, solid omgang.

Bryllup

Denne dag står i glædens tegn, og det er lidt mere frit, hvad man kan tage på. Det bør dog stadig være påkrævet, at man har valgt en eller andet form for jakkesæt eller en habit til lejligheden. Igen, medmindre andet er blevet meldt ud.

De fleste bryllupper er om sommeren, og da det som sagt er en glædens dag, må det godt være et sæt med lidt farver og gang i. Husk dog på, at det er brudeparrets dag, og det er deres dag at stråle i. Du må derfor for alt i verden ikke overskygge dem i deres påklædning. Du kan eventuelt forhøre dig om, hvad de har på og klæde dig ud fra det.

Friluftsturen

Friluftsturen er indbegrebet af funktionalitet, og det er derfor uforstående, når folk klæder sig til den med æstetiske bevæggrunde udelukkende. På en rigtig friluftstur bliver du udfordret af elementer, og det er derfor vigtigt, at du har noget tøj, der holder dig varm og bevægelig.

Det ville selvfølgelig være naivt at fortælle folk, at de skal påklæde sig i noget, der virkelig bare ikke er særlig flot. Det ville langt de fleste alligevel ikke lytte til. Det handler derfor om at finde tøj, der kombinerer det æstetiske med det funktionelle. På Termoland.dk kan du købe tøj, der netop gør. Det er netop tøj, der har en god, isolerende effekt, men som samtidig har et mere moderne træk.

Arbejdet

Det er selvfølgelig utrolig forskelligt fra arbejde til arbejde, men for at skabe et element af professionalisme, bør du alligevel tænke på, hvad der passer til den gældende arbejdsplads.

Hvis du arbejder i en virksomhed, hvor der er en del kundemøder, og du skal fremstå med en vis autoritet, vil det være en god idé i hvert fald at anskaffe sig tøj, der underbygger det.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *