Kan det betale sig at købe et dyrt ur?

Et eksklusivt ur er ikke bare en brugsgenstand, der viser hvad klokken er. Det er et statussymbol, et kompliceret stykke mekanik og for nogle også en investering. Man ser for sig en ur-reklame fra et magasin, hvor far og søn sidder ved vandkanten og teksten forklarer, at en dag skal uret gå i arv til sønnen, fra generation til generation og på den måde – sjovt nok – blive noget tidsløst.

Det rigtige ur kan også være en god investering. Der er mange eksempler på ure, hvis værdi er tidoblet eller femtendoblet på en ti-årig periode. Man alle ure er naturligvis ikke født lige, og det kan være svært at vide, hvilke ure, der vil stige i værdi, og hvilke der ikke kommer til det. Traditionelt set har ure af kendte mærker som Rolex, Cartier og Patek Philippe været i høj kurs og er steget meget i værdi. Til gengæld er vintage ure i disse mærker så dyre, at de er langt uden for rækkevidde for almindelige dødelige. Et alternativ kan være at lede efter mindre kendte mærker, hvor man så til gengæld finder noget, man holder af.

Der er selvfølgelig også mange flotte nye ure, hvis man går efter den størst mulige valgfrihed. I dag har mange overladt tidtagningen til deres telefoner, men ure har stadigvæk en fordel i deres simplicitet. De virker bare, de er smukke at se på og det er ikke uhøfligt at tage et kig på sin håndled selv i situationer, hvor du ikke ville fiske din smartphone frem. Og så signalerer et flot armbåndsur stil som de færreste andre ting en mand kan eje. De kan være en måde at udtrykke sig selv på – det eventyrlystne dykkerur eller det afdæmpede business-ur. Uanset hvad viser uret, at man tager sig selv og sin tid alvorligt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *