Er du swag med din “dog”

Hunde er også “accessories”, og du skal selvfølgelig “ride” med din hund med stil. Der er dog ting du lige skal huske, når du kører med din hund. Det får du lige et par ord om her.

Selvom der ingen lovgivning findes for transport af hunde i Danmark, så er der en masse gode råd når du skal have din pelsede ven med i bilen.

Hvis hunden ikke er sat fast i bilen, så risikerer både hunden, billisten eller andre billister på kørebanen at komme til skade.

Formerne for udstyret til hundetransport kan f.eks. på DogShop, hvor kvaliteten er i top. De kan dog også findes på mange andre hjemmesider eller i den lokale dyrehandel. Hvis du er i tvivl om udstyret og anvendelsen, så kontakt en dyrehandel som kan give dig svar på din spørgsmål.

Sikkerhedssele til hunde

Hunde kan også få en sikkerhedssele, som kan bruges på bagsædet i bilen. Det vil være upraktisk og risikabelt at montere den på forsædet pga. airbaggen.
Selen findes i forskellige størrelser og udgaver, så sørg for at finde den mest komfortable og sikre til lige netop din hund.

Derudover kan man også montere et gitter, sådan at hunden forbliver på bagsædet hvis ulykken skulle være sket. Gitteret bliver monteret bag ved førersædet, hvilket gør at føreren er sikret ved ulykker samt hårde opbremsninger.

Kørsel med hundebur

Et hundebur vil være en af de sikreste måder at transportere din hund, både for dig selv og hunden. Et hundebur findes i forskellige størrelser og modeller, som gør at din hun kan få en behagelig køretur.

Det bedste vil være, at vænne din hund til hundeburet allerede fra hvalp, da ikke alle hunde vil være glade for buret. Buret kan f.eks. bruges til at lade hunden sove i, for at vænne sig til buret.

Hundeburet kan du udstyre med et behageligt tæppe og måske noget legetøj som din hund godt kan lide, på denne måde kan du gøre det mere trygt for hunden. Jeg har faktisk set nogen bruge en dukkeseng, som er åben for oven, men med tremmer. Så vænner den sig mere til det.

Hvis hundeburet bliver stillet sidelæns i bilen, vil det være det sikreste for hunden under transporten. Grunden til at hundeburet skal stilles sidelæns, er at der vil være mindre risiko for skader på hundens ryg.

Hundeburet kan selvfølgelig altid flyttes fra den ene bil til den anden, hvilket er smart i forhold til fleksibilitet.
Dog vær opmærksom på, at hvis hunden skal transporteres f.eks. i andre lande som Sverige, så kan der være krav til buret eller andre former for sikkerhedsforanstaltninger når du skal køre med hund.

Forbered din hund

Engang imellem er det ikke nok, at have det rigtige udstyr for at sikre din hund. Det handler lige så meget om, at hunden skal være tryg ved kørsel i bilen.
Hvis din hund ikke kan lide at køre i bil, vil det først og fremmest være en rigtig god idé at få hunden til at føle sig tryg ved bilen. Dette kan gøres ved hundetræning, eventuelt med en dygtig hundetræner som kan give vejledning. Derudover kan hundeburet også sættes i bilen engang imellem uden at bilen kører, så kan du holde øje med hunden imens den vænner sig til bilen og dens hundebur.

Derudover er det også vigtigt, at din hund forholder sig roligt i f.eks. hundeburet. På denne måde kan man undgå at hunden kan forstyrre kørslen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Er du swag med din "dog", 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *