mod bumser

Hvordan undgår jeg bumser?

Bumser er ikke kun noget der rammer unge menneskers hud, men man kan bøvle med det i alle aldre. Man mener at det skyldes forandringer i ens hormonbalance, hvilket kan være både i løbet af teenage-årene, men også ved menstruation, overgangsalder eller stressede tider.

mod bumser

Det betyder kort sagt at når kroppen oplever stressede perioder, så reagerer den nogle gange på måder som vi ikke altid kan billige, hvilket kan gøre os mere stressede og måske gøre huden mere uren og fedtet. Og hvad enten det er en smule uren hud, bumser eller ligefrem akne, så findes der midler der kan hjælpe.

Snak med lægen

Hvis problemet er rigtig slemt eller måske koncentreret om et meget uheldigt område, så kan lægen udskrive en recept. Det kan enten være til medicin eller cremer, der kan minimere det og måske endda helt fjerne det. Det er dog ikke tilfældet ved hudsygdommen akne, da den ikke kan vaskes og renses væk. Der er man nødt til at tage kontakt til lægen.

Hvad kan du selv gøre?

Lige meget hvor gammel man er så er det de samme tips:

  • Niks pille ved det
  • Rens det og plej det hver morgen og aften, fx med Aco Spotless

Er man den meget omhyggelige type, så er det meget vigtigt at man ikke overdriver. For godt nok er huden uren, men man må endelig ikke skrubbe for meget på den. At vaske sig i hovedet med vandhanevand hver morgen og aften er nok, og helst uden sæbe.

En anden meget vigtig ting er ikke at bruge for mange forskellige præparater i sin plejning af huden, da det kan irritere den og måske forværre situationen. Men at gøre pasningen af sin hud til en del af sin daglige rutine er et godt skridt i den rigtige retning mod en sund og flot hud.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *