Verdens AIDS dag

Det kan virke en anelse komisk, at snakke om AIDS her på Herretøj Online, men vi finder os selv lidt vidtrækkende og vil lige tage kampen. (Mest i udspring over en af vores venner har oplevet det på tætteste hold). Derfor gør vi lige opmærksom på Verdens AIDS dag, som snart kommer.

aids

Verdens aids-dag (World aids day) eller blot den internationale aids-dag er en international mærkedag, der støtter kampen mod aids. Siden 1988 har man hvert år den 1. december sat ekstra fokus på aids over hele verden. På den dag er der events i hele verden, der handler om aids, og hensigten er også, at vi den dag skal vise ekstra meget solidaritet og næstekærlighed over for personer, der er smittet med hiv og aids. Symbolet for aids og aids-dagen er den røde sløjfe, som mange mennesker verden over efterhånden kender så godt.

I de seneste år har aids-dagen haft temaet ”ned på nul” udmøntet i tre visioner, der handler om nul nye hiv-infektioner, nul diskrimination og nul hiv-dødsfald.

Tal fra UNAIDS

En rapport fra UNAIDS med tal fra 2011 viser, at der på verdensplan er 34 millioner mennesker, der lever med hiv. Halvdelen af alle hiv-smittede modtager nu den livsforlængende hiv-behandling. Dog er der store forskelle i behandlingsmulighederne alt efter, hvor i verden man bor. I de fleste fattige lande er det stadig svært at finde penge nok til hiv- og aidsbehandling, og derfor er dødeligheden også fortsat høj i de lande. I lande som Danmark, hvor behandlingen er gratis, kan langt de fleste hiv-positive derimod forvente at leve et langt liv med en hiv-diagnose, hvis de kommer hurtigt i behandling og er indstillet på at tage medicin hver dag resten af deres liv.

Rapporten viser også, at halvdelen af alle hiv-smittede i verden ikke er klar over, at de selv er smittede. Det betyder for det første, at de ikke engang er klar over, at de bringer smitten videre til andre. Det betyder også, at de ikke kommer i behandling for deres hiv-infektion og derfor på et tidspunkt vil udvikle aids. Mange af dem, der er i risikogruppen, undlader desværre at lade sig hiv-teste, fordi de frygter omverdenens reaktion på en eventuel hiv-diagnose. Stigmatiseringen af personer med hiv og aids lever altså stadig i bedste velgående.

Vil du ind i kampen og støtte mod AIDS, så kan du gøre det via nødhjælpsorganisationen Folkekirkens Nødhjælp, der har taget kampen mod AIDS i mange år.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *