Sådan handler du mere sikkert på nettet

Det kan være rigtig svært at gennemskue hvilke webshops der er sikre at handle på. Hos Herretøj Online anbefaler vi kun shops som er 100% sikre, men nogle gange kan man blive i tvivl. Idag giver vi derfor ordet til folkene bag Chili Security, som giver et par gode råd til hvordan du sikrer dig ikke at blive snydt når du shopper online.

Her er nogle punkter der er gode at kigge efter når du skal handle på nettet.

  1. Tjek om webshoppen er e-mærket Når en side er e-mærket er du sikker på at webshoppen lever op til den gældende danske lov og løbende kontrolleres af jurister. Dette sikrer dig også hjælp hvis du skulle få problemer med et køb. Dog skal det siges at dette mærke ikke sikrer 100% imod svindel, dårlig service og andre problemer.
  2. Betal altid med kort. Undgå andre former for betalinger, udover dit betalings- eller kreditkort. På denne måde er du beskyttet af indsigelsesordningen, hvis sælgeren hæver mere end aftalt fra din konto eller dit køb aldrig når frem. Ved betaling med kort har du altid en større chance for at banken kan tilbageføre dine penge. Fupbutikker reklamerer gerne for et hav af forskellige betalingsmuligheder, lige indtil man når betalingssiden, så er mulighederne meget begrænsede. Benyt ikke betalingsmuligheder du ikke kender.
  3. Undersøg sælgeren. Søg webshoppen på Google, og læg blandt andet mærke til oplysninger om indehaveren, adressen på webshoppen og mailadressen. Lovpligtige oplysninger på en sikker webshop er blandt andet CVR-nummer og erhvervsdrivendes adresse. En typisk fupbutik er lavet af udenlandske It-svindlere, rigtig mange stammer fra de asiatiske lande. Disse webshops består af ekstremt dårlige danske tekster og åbenlyse grammatiske fejl, da de typisk har oversat til dansk via maskiner. Læg også mærke til prisen, da det ofte er skæve beløb, da de har brugt en valutaomregningsmaskine, og en typisk pris vil her være 134,42kr eller noget lignende. Læg også mærke til om varer og pris hænger sammen. Hvis det er verdenskendte mærkevarer der bliver solgt for langt billigere end de plejer, skal man nok lige være lidt varsom. Det kan være mærker som Burberry, Gucci, Marc Jacobs osv.
  4. Læs det med småt. Det er super vigtig at læse salgs- og leveringsbetingelserne igennem inden du trykker køb.
  5. Gem kvittering og ordreoplysninger. Gennemgå dit køb, tjek at beløbet på kvitteringen stemmer overens med beløbet der er trukket på din konto. Klag til sælgeren straks, og informer banken hvis varen ikke kommer frem, eller der er trukket for meget på din konto.

Baggrund om Chili Security: Chili Security er en dansk sikkerheds virksomhed der leverer antivirus og PC Help til private såvel som virksomheder. Du kan læse mere om virksomheden her:

PFA.dk – Chili Security
Chili Security på linkedin
Chili Security er regionsvinder af Danmarks sundeste arbejdsplads

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *