Rens din uldjakke derhjemme

Hvordan man renser sin uldjakke derhjemme

Brug et mildt vaskemiddel til rengøring af din uld jakke det vil hjælpe med at beskytte den fine uld.

En uld jakke er et dagligt syn om vinteren, hvor uldjakke er et stykke typisk overtøj. Selv om mange synes, at tunge uld jakker er besværligt at få rene, eller at rense uldjakker derhjemme er en vanskelig opgave, så er der et par teknikker, som du kan bruge til at rense din uld jakke derhjemme. Rensning af din uldjakke derhjemme vil spare dig tid og penge, så du slipper for at tage din uldjakke til renseri.

Instruktioner
Ting du skal bruge:
* Opvaskemiddel
* Lunkent vand
* Badekar
* Tykt håndklæde

1. Fjern alle nullermænd og andre småting fra din jakke ved hjælp af en pensel eller en blød, fugtig klud.

2. Fyld en stor balje, såsom dit badekar, med lunkent vand. Anvend aldrig varmt vand ved rengøring af din uldjakke, da det kan få ulden til at skrumpe.

3. Tilføj to spiseskefulde af et blidt vaskemiddel til vandet og bland godt. Du bør undgå almindelige vaskemidler, da de også godt kan være for hårde ved din uldjakke. Vælg derfor et blidt vaskemiddel som opvaskemiddel, så du er på den sikre side.

4. Lig jakken i blød i karret i fem minutter. Når jakken flyder ovn på, så skal du forsigtigt skubbe den ned under vandet igen.

5. Fjern uldjakken fra vandet og forsigtigt pres overskydende vand ud af jakken. Prøv at undgå hårdt vred med jakken. Hvis du stille og roligt vrider vandet ud, så bør det meste overskydende vand være ude af uldjakken.

6. Slip vandet og vent på, at jakken er drænet fuldstændigt. Tør karret, så der er ingen sæbe tilbage. Fyld karret igen med rent lunkent vand.

7. Lig jakken igen i vandet med samme metode som før. Efter et par minutter, fjern jakken og forsigtigt pres overskydende vand fra jakken. Hvis vandet som løber væk fra jakken, stadig indeholder sæbe, skal du gentage skylningen, indtil det vand, der løber ud af jakken ikke længere indeholder sæbe. Det kan godt tage 2-4 gange før den er helt fri fra sæbe.

8. Læg jakken ned på et tykt håndklæde. Rul håndklæde på jakkens inderside for eventuelt at trække det sidste overskydende vand  ud af uldjakken. Vand sidder utrolig godt fast i uld, og det er vigtigt at få trukket så meget som muligt vand ud af jakken.

9. Placer din uldjakke på en flad overflade, og lad den tørre natten over. Undgå at sætte jakken i direkte sollys.

Tips og advarsler

  • Hvis din uld jakke indeholder høj procentdel af uld (såsom 100% uld), som du kan se ved at læse jakkens vaske etiket, kan du overveje at få jakken tørrenset. Hvis der på vaskemærket står “kun kemisk rensning” så skal du følge de råd, der fremgår af vaskemærket, og kun få jakken tørrenset for at undgå skader på ulden. Det ville jo være synd hvis uldjakken blev ødelagt.

Dette var lidt vasketips, hvis du er en heldige ejer af en uldjakke. Vi vil meget gerne komme med flere tips og tricks til, hvordan du nemmest vasker dit forskellige tøj. Hvis du gerne vil høre flere artikler i den stil her, så bare skriv i kommentarene, så skal vi nok komme med flere! 🙂

Hvis du endnu ikke har købt en uldjakke, men blot leder efter en, så tjek denne fede sorte Diesel uldjakke ud.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *