Find de gamle jeans frem – 90’er moden er tilbage

Moden har det med at gå i ring. Derfor er det meget naturligt, at det nu igen er blevet trendy med 90’ernes denim- og grungemode. Der er altså ingen grund til at smide de gamle jeans i skraldespanden. De passer perfekt ind i moden anno 2013. Ligesom i 90’erne, er det igen in at gå med både lyse og mørke cowboyjeans.

jeans til mændHar man fulgt modeopvisninger i både ind- og udland, vil man hurtigt være klar over, at moden igen dikterer slidte jeans, cowboyjakker og dr. Martin støvler, som også var moden lige inden det nye årtusind. I flere år har det været meningen, at mænd helst skulle iklæde sig mørke bukser, men nu er de lyse jeans langt om længe vendt tilbage. Hvis ikke skabene er blevet tømt fuldstændigt, er der mange mænd, som vil kunne finde ”guld”, hvis de kigger på de bagerste hylder.

I nogle år skulle mændenes jeans gerne være lavtaljede, og det gjorde ikke noget, hvis man viste lidt underbukser. Det er ikke længere moderne, og jeans anno 2013 må igen gerne være højtaljede. I 90’erne skulle jeans ofte sammensættes med ternede skovmandskjorter eller oversized sweaters. Det er ikke længere tilfældet. I dag går jeans bedst sammen med en mønstret skjorte eller en simpel T-shirt i god kvalitet. I dag må jeans også være i flere forskellige nuancer, og de mørke jeans er stadig på mode. Det gør det let for mændene at sammensætte deres outfit, da rammerne for brugen af jeans i denne periode er ret brede.

En anden forskel på jeans moden i dag og 90’erne er buksernes bredde. Tidligere var bukserne brede i benene, og de måtte gerne gå helt ned til skosålen. Spørger man de førende modeeksperter i dag, skal mændenes jeans ikke have den samme længde. I modsætning til jeans i 90’erne skal jeans i dag helst være stramme i benene, og man må gerne se hele skoen. Du kan finde jeans til herrer online på Zalando eller en række af de andre online webshops. Der har de som regel ret gode billeder af deres jeans, så du ikke behøver gå ned i butikken. Der er dog stadig ikke noget, som at komme ind i butikken og give den gas i prøverummet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *