Converse All Star – skoen der aldrig går af mode!

Converse All-Stars er skoen der bare ikke vil gå af mode. Det er også en super fed sko, i tidløst design. Derfor vil vi her på Herretøj-online også skrive et længere indlæg omkring Converse All Stars skoene.

Converse All Stars sko ensfarvet

 

Converse AllStars sko med mønster

 

Converse All stars sneakers

 

 

Som i kan se så er Converse AllStars skoene kommet i et hav af farver, og Converse All Stars sneakers har været et kæmpe hit de seneste par år. Man ser tit at når folk først har ejet et par Converse Allstars sko, at de så er dedikeret il dem, og bliver ved med at købe et par nye, når de gamle er blevet slidt. Skoene er lidt et symbol på en livsstil, men det fede ved skoene, er at de ikke tilhører en bestemt folkegruppe. De er nemlig gået hen og blevet utrolig populære i rigtigt mange folkegrupper lige fra unge til gamle, de autonome, popdrengen, skateren og hip-hopperen ja stort set alle har taget dem til sig.

Men hvordan er de blevet så populære? Det vil vi prøve at fortælle igennem en gennemgang af deres historie.

Historien bag Converse All Star skoene

Det første eksemplar af Converse All Stars skoene blev produceret i 1917. Det var Converses forsøg på at erobre markedet inden for Basketball sko. Det lykkedes dem dog ikke de første par år. Det var først da en basketballspiller ved navn Chuck Taylor fik øjnene op for Converse All Star skoene at populariteten startede. Han var så stor fortaler for Converse All Star skoen, at han i 1921 blev en del af Converses salgsteam. Chuck Taylor gjorde en stor indsats for at promovere sneakersne, og samtidig med han var en succesfuld basketballspiller, valgte Converse i 1932 at man ville bruge Chucks Taylors navn endnu, og man satte derfor Chuck Taylors signatur ind i logoet, og den er der den dag i dag, og Converse AllStars skoene fik også navnet Converse “Chuck Taylor” All Stars. Det viste sig at være guld værd for Converse, og der gik ikke længe, før basketballspillere og almindelige drenge rundt omkring i amerika, ejede et par Converse All Stars sko.
Chuck Taylor brugte tiden i starten af 1930’erne på at designe den hvide hi-top model af All Stars skoene, som skulle bruges under de Olympiske lege i 1936. Chuck Taylor var under anden verdenskrig officer i det amerikanske flyvevåben, og han fik den hvide Converse All Star hi-top ind som den “officielle” sneaker for de amerikanske tropper, når de ikke var på militære øvelser og bare skulle have noget fysisk træning.
I 1957 indførte man den low cut version af Converse All Star sneakeren, som skulle være en mere casual udgave af den høje AllStar sko. Man havde på daværende tidspunkt hele 80 % af hele sneaker markedet, og de professionelle basketballhold helt ned til skoleholdene var præget af Converse All Stars skoene.
Tiderne skulle dog ændre sig for skoene. Deres nærmest monopol på sneakers markedet blev brudt, da nye store firmaer prøvede at få sin andel, og specielt Nike havde held med det. Converse All Star skoene begyndte at miste deres andel på Basketball markedet, og gik en meget hård tid i møde. Men Converse All Star skoene blev et modefænomen blandt de unge, og havde flyttet sig fra en regulær basketball sko, til en modesko.
Men 80’erne og 90’erne var en hård tid, og Converse skiftede ejer flere gange. Converse var på randen af konkurs flere gange, og i 2001 var det ved at gå helt galt. Men Converse var for godt et brand at smide i vasken, så man flyttede al produktion fra Amerika til Asien, hvilket skulle vise sig at blive en god ide, og Converse blev så overtaget af rivalen Nike.

Sko industrien har ændret sig meget siden 1917, men All Star skoen lever videre, og der er i dag solgt mere end 800.000.000 par, og det tal vil blive ved med at stige, for Conver All Star skoens dage er langt fra talte.

Du kan også købe den klassiske blå All Star fra Converse her.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Converse All Star - skoen der aldrig går af mode!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *